Palóc leves

Hetek óta készültek az ízlelöbimbóim erre a finom levesre. Sokáig kellett várnom, míg megtaláltam a kedvemrevaló bárányhúst hozzá. De végre sikerült és ma ebédre ezt tehettem az asztalra. Német férjem még sosem evett ilyet – szerencsére neki is nagyon ízlett. Reményei szerint sürün fog szerepelni az étlapon.
Rajtam nem múlik; ha kapok husit, akkor fözöm rendszeresen, mert én is imádom.

1 kg báránycomb
2 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
2 babérlevél
örölt kömény
majoranna
só, bors
4-5 szem burgonya
1 ü. sárga hüvelyü bab
1 doboz tejföl
pici liszt
kapor

A húst megmostam, lehártyáztam, a zsírosabb részeket levágtam és kockára vágtam. A hagymát felaprítottam és kevés olajon üvegesre pároltam. Rátettem a húst és fehéredsig sütöttem, majd rányomtam a fokhagymát és a füszereket. 2 liter vízzel felöntöttem és a húst majdnem készre föztem. Hozzátettem a felkockázott burgonyát és puhára föztem. (ezalatt a hús is teljesen megpuhult) A babról leöntötem a levét és a levesbe tettem. A tejfölt csomómentesre kevertem egy jó nagy evökanál liszttel, rámertem a forró levesböl, – hogy ne legyen csomós, illetve ne csapódjon ki a tejföl a forró levesben- majd beleöntöttem és csak addig hagytam a tüzön, míg “felrottyant”. A kaprot apróra metéltem és a levesbe szórtam.
Friss fehér kenyérrel tettem az asztalra.

About these ads
Kategória: levesek | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. ildi szerint:

    szia
    van egy kerdes? hasznaltal hoza paprikat? vagy miert olyan piros?

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s