Olajos kifli – a sztár :)

Muszáj volt megcsinálnom, annyi jót olvastam és hallottam róla. Be kell valljam: beváltotta a hozzáfüzött reményeket. Valóban nagyon egyszerü és gyors a tésztája; álom vele dolgozni és nem utolsó sorban nagyon finom. Bízom benne, hogy a farsangi mulatságban is ízleni fog! 🙂
1 kg liszt
2 dl étolaj
1 teáskanál só
1/2 l tej
5 dkg élesztö
kis kanál cukor
1 tojás a kenéhez, esteleg szezámmag
Az élesztöt egy kávéskanál cukoral felfuttatjuk a tejben, majd hozzá gyúrjuk a többi hozzávalót.
A tésztát 8 felé osztjuk, golyót formálunk belöle, egyenként kör alakúra nyújtjuk, majd ezt is szintén 8 felé osztjuk. Minden kis cikkre tehetünk valamilyen tölteléket ( melegszendvicskrém, pici darab sajt, esteleg pici margarin, vagy vaj darabka) és feltekerjük a kifliket, tojással megkenjük; mehet rá a szezámmag is. 180-200°-os sütöben addig sütjük, amíg kicsit megpirul a tojás.
64 nagyon fini kifli lesz az eredmény!
Reklámok
Kategória: kelt tészta, pékség | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s