ILLATOS CSIRKE ÉDES-SAVANYÚ MÁRTÁSSAL (Szkati módon)

A kínai ízek kedvelöinek. Nagyon egyszerü és nagyon finom!

A készítés elötti napon a csirke mellet nagyobb (3-4 cm-es) kockákra vágni, jól megsózni és rengeteg!!!! fokhagymát rányomni (én 3-4 csirke mellhez egy egész fej fokit szoktam használni) és annyi tejet ráönteni, hogy ellepje. 1 éjszakára a hütöbe tenni, de mindenképp tegyetek rá folpackot, ha nem szeretnétek, hogy az egész hütöt kellemes fokhagyma illat járja át!
Másnap lecsepegtetni, egyenként lisztbe forgatni, majd orly-módra (sürü palacsinta tészta) forró olajban kisütni.
A mártás: kis lábasban 3-4 evökanál mézet melegíteni, 4 evökanál ketchup, pici ecet, kis gyömbér és kb. 1 dl víz. Ezeket összeforralni, majd 1 evökanál étkezési keményítöt pici vízzel kikeverni és ezzel a mártást besüríteni. Amikor kész még mehet bele 1 evökanál szójaszósz is.
Tojásos rizzsel tálalom!

Nagyon nagy kedvence lett a családomnak; örök hálám érte Jenci! 🙂

Advertisements
Kategória: csirke étel, föétel, kínai ízek | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s