TEJESKÁVÉS MUFFIN

2 tojás

130 g cukor

1 cs. vaniliás cukor

150 g margarin

125 ml tej

200 g liszt

1/2 cs. sütöpor

4 teáskanál instant kávé

2 evökalnál kakaópor

50 g fehér csokoládé

az öntethez:

50 g fehér csokoládé

2 teáskanál olaj

kávészemek
A tojást, a cukrot, a vaniliás cukrot, a margarint és atejet összekeverni. A sütöporos lisztet szintén belekeverni. A sötét tésztához az instantkávét kb. 3 evökanál vízzel és a kakaóporral, valamint a tészta kb. kétharmadával elkeverni. A csokoládét gözfelett felolvasztani és a maradék világos tésztéhoz keverni. A sötét tésztát kb. a muffin forma feléig tölteni, aztán a tetejére a világos tészta következik.

180°-on kb. 25 percig sütni.

A maradék csokoládét felolvasztani göz felett és az olajat hozzákeverni. Ezt az öntetet elosztani a muffinok tetején és még kávészemeket ültethetünk rájuk.

/a két utolsó muffint egy német fözös blogban találtam, onnan fordítottam –
Reklámok
Kategória: Muffinok | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Klopfer szerint:

    Ez nagyon jónak tűnik! Én szeretem a kávés ízeket. margit2

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s