Spagetti Carbonara

spagetti
100 g sonka
100 g parmezán
3-5 e.kanál tejszín
3-4 tojás
2 e.kanál olivaolaj
2-3 gerezd fokhagyma
só, bors
A sonkát nagyon apró kockákra vágom és 2 evö kanál oliván ropogósra pirítom. Közben a spagettit kifözöm. A sonkát kiszedem és a visszamaradt olajban megpirítom a zúzott fokhagymát. A tojásokat a tejszínnel habosra keverem, majd hozzáadok 50 g parmezánt, frissen örölt borsot és sót. Az idöközben kifött tésztát belekeverem a fokhagymás olajba, ráöntöm a tojásos masszát és jól atmelegítem. Csak a legvégén teszem rá a sonkát, hogy ropogós maradjon. Frissen örölt borssal és parmezánnal tálalom.
Friss, vegyes zöldsalátát kínáltam hozzá; volt benne: jégsaláta, madárbegy saláta, endívia, lila káposzta és sárgarépa

Advertisements
Kategória: föétel, olasz, tészta étel | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s