HÚSVÉTI TORTA

Hagyományos módon piskóta tortát sütök és 3 felé vágom, majd a következö krémmel töltöm:

6,5 dl tejszín

2,5 dl tojáslikör

2 tasak vaniliás cukor

1 evökanál cukor

4 lap zselatin (1 tasak)

2 dkg natur pisztácia

virágok, tojások, stb.

A zselatint hideg vízbe áztatom és teljesen feloldom, majd a tojás likörbe keverem. A tejszínt kemyény habbá verem és beleszitálom a cukrokat. A habot apránként a dermedö zselatinhoz vegyítem, majd hütöbe teszem. A krém egynegyedét az alsó tortalapra kenem, ráteszem a második lapot, majd a következö negyed krém következik. Végül beberítom a harmadik lappal. A maradék krémet a torta tetejére és oldalára kenem, majd ízlés szerint díszítem.

Érdemes pár órával elöbb elkészíteni, hogy a krém kellöképpen meg tudjon dermedni.

Advertisements
Kategória: torták | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s