DARÁZSFÉSZEK

2 dkg élesztöt 2,5 dl tejben felfuttatunk (pici cukorral), majd hozzáadunk 2 tojás sárgáját, 15 dkg margarint, egy csipet sót és 40 dkg lisztet. Jól kidolgozzuk; 45 percig meleg helyen kelesztjük. Kelés után lisztetezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk.
10 dkg vajat 14 dkg cukorral habosra keverünk és a kinyújtott tésztára kenjük. 10 dkg durvára örölt dióval megszórjuk és feltekerjük, mint a bejglit. 3 cm széles darabokra vágjuk és kivajazott tepsire fektetjük még további 30 percig kelesztjük és közepesen meleg sütöben sütjük.Közben 5 dkg cukrot 1 dl tejben feloldunk, teszünk még hozzá 1 cs. vaniliás cukrot és ezzel meglocsoljuk. Ezután még 15 percet sütjük.
Vaniliasodót adhatunk mellé.
Reklámok
Kategória: kelt tészta | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Ildike szerint:

    Szia Mian!!!Megsütőttem én is a darázsfészket,nagyon finom lett.Köszi szépen a recit!!!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s