Csokoládés tejszínes torta

NFF szülinapi tortája

10 tojás
10 e.kanál cukor
10 e.kanál liszt
1 l tejszín
200 g tejcsokoládé
5 cs. vaniliás cukor
5 cs. habfixáló
dekoráció

A 10 tojásból hagyományos módon piskótát sütöttem. Elöször a tojás sárgákat a cukorral nagyon habosra kavartam, majd beleszitáltam a lisztet, végül óvatosan beleforgattam a kemény tojás fehérje habot. Nagyon biztosra akartam menni, így a kész tésztát lemértem, 3 felé osztottam és egyenként sütöttem meg a lapokat.
Szokásomhoz híven, a jól bevállt tejszínes krémhez elözö nap felmelegítettem a tejszínt, majd a csokit beleolvasztottam, lehütöttem és éjszakára aludni küldtem a hütöbe.
Másnap a vaniliás cukorral és a habfixálóval kemény habot vertem és csodák csodájára a sok kóstolgatás után még a tortát is meg tudtam tölteni.
Habzsák segítségével megdíszítettem a tetejét, majd jól lehütve tettem a szülinapi asztalra.

Reklámok
Kategória: torták | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s