Citromos csirke /Nigella/

csirke mell vagy comb, esteleg egész csirke
1 db bio citrom
2 fej fokhagyma
só, bors
friss kakukkfü
olivaolaj
1-1,5 dl fehérbor
A csirkét sóztam, borsoztam. Egy bio citromot megmostam és 8 felé vágtam, beszórtam a csirke közé, a tepsibe. 2 fej!!! fokit meghámoztam, de a gerezdekröl nem szedtem le a héját, azt is tepsibe szórtam. Friss kakukkfüvet lehúztam a száráról és apróra vágtam, rászórtam a húsra. Meglocsoltam 3 e.k. olivaolajjal és a fehérborral, majd az egészet jól összeforgattam. A tepsit alufóliával letakartam és bedugtam a 160°-ra elömelegíett sütöbe.
Bö 1 órát hagytam (a recept 2 órát ír, de nekem így is vaj puha lett), majd leszedtem a fóliát és 35-40 perc alatt megpirítottam.

Reklámok
Kategória: csirke étel, föétel | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. JD szerint:

    Ez lesz a következő sült csirkecombos recept, amit kipróbálok! Nagyon guszta! puszi!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s