Risotto con fegatini

Rizotto szárnyasmájjal

250 g csirkemáj
50 g bacon
20 g szárított vargány gomba
4 e.k. friss parmezán sajt
250 g rizotto rizs
1/8 l száraz fehérbor
1 l csirkeleves
1 hagyma
3 e.k. vaj
só, bors
A szárított gombát beáztattam a fehérborba, 2 órára. Leszürtem, apróra vágtam. Az áztató levet nem szabad kiönteni!!!!
A bacont és a hagymát apró kockára vágtam. Vajon megpirítani, majd hozzáadni a gombát is, majd a rizst. Együtt átpirítani, majd folyamatosan hozzáadni a levest és kevergetni. Sózni, borsozni, pici parmezánt is belekeverni.
A májat 1 e.k. vajon átpirítottam, kb. 3 perc.
Sóztam, borsoztam, majd meglocsoltam a boros-gomba lével és röviden felföztem.
Az elkészült májat a rizottó tetejére halmoztam és parmezán forgáccsal megszórtam.

Advertisements
Kategória: csirke étel, föétel | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. alchri szerint:

    Ancsám, ez nagyon guszta és biztosan isteni finom is volt!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s