Diplomata szelet

Ezt a receptet a Váncza-féle 1936-os süteményes könyvéböl vadásztam. Nem annyira mutatós, de nagyon egyszerü és igazán finom kávéhoz, teához passzoló délutáni nasi.

25 dkg lisztet 18 dkg margarinnal, 8 dkg cukorral, 1 cs. sütöporral és 3 tojás sárgájával összegyúrunk. Félújjnyi vastagra nyújtjuk, kikent tepsibe tesszük, málna vagy baracklekvárral megkenjük és bevonjuk az alábbi habos keverékkel:
12 dkg porcukrot elkeverünk 1 cs. vaniliás cukorral és részletekben a habüsteben lévö 3 tojás fehérjének kemény habjához keverjük. A végén még 8 dkg örölt mandulát is adunk hozzá. Rákenjük a sütemény tetejére és még 4 dkg örölt mandulával megszórjuk. Forró sütöben pirosra sütjük.
Mikor félig kihült éles késsel hosszúkás szeletekre vágjuk.

Reklámok
Kategória: sütemények | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

5 hozzászólás a(z) Diplomata szelet bejegyzéshez

  1. Limara szerint:

    Szeretem az ilyen remek sütiket! :))

  2. trinity szerint:

    Mian(vagy legyen inkább Ancsika?-amelyiket jobban szereted:) ), tévedsz, mert nagyon is guszta!Olyan békebeli sütike……

  3. JD szerint:

    Nekem is van Váncza könyvem :)))

  4. Mian szerint:

    Köszi Csajok! ez olyan igaz nagymama féle sütike. Ilyen is kell néha. Nem csak a habos csodák. 🙂Trinity! Mindkettöre hallgatok. Igazándiból az Ancsa a nyerö! :))

  5. bikfic szerint:

    nagyon tetszik a blogod, ínycsiklandóak az ételek és a róluk készült fotók, a Váncza könyv nekem is megvan, nagy favoritunk belőle az ALMÁS PITE… hmmm! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s