Töltött szüzérmék friss zöldségágyon

Egyik kedven húsom a szüzérme. Rengeteg módon elkészíthetö és nagyon könnyü bánni vele. Arról nem is beszélve, hogy nagyon finom, ízletes, szaftos hús. Töltve még sosem csináltam; azt gondoltam épp itt az ideje, hogy nekiugorjak. Fantasztikus étek lett belöle, igazi ízkavalkád. Elsö blikkre bonyolultnak tünik, de az elökészület csupán 15 percig tartott. A többit pedig elvégezte helyettem a sütö.

2 db szüzérme
só, bors
4 szelet sonka
150 g füstölt sajt
6-8 db csemege uborka
olaj

friss zöldségek:
brokkoli
karfiol
sárgarépa
2-3 gerezd fokhagyma

A húst megmosni, a felesleges zsírt és a hártyát levágni róla. Papírtörlövel leszárítani róla a nedvességet.
Klopfolás után sózni, borsozni.

A húst kivülröl újra besózni.

A húst kivenni a serpenyöböl és a visszamaradt olajra a zöldségeket rádobni. Épp csak annyira idöre, míg a fokhagymát rányomjuk és átforgatjuk.

A tálat lefóliázni és kb. 150-160° -on puhára párolni. Végül a fóliát levenni és kicsit megpirítani.

Petrezselymes burgonyát adtam mellé.

Reklámok
Kategória: föétel | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

4 hozzászólás a(z) Töltött szüzérmék friss zöldségágyon bejegyzéshez

  1. gizi szerint:

    Nagyon guszta, most jó nagyokat nyelek!!

  2. trinity szerint:

    Megint gyönyörűt főztél!Erre mondják, hogy a fiúk körülötted megfogták veled az isten lábát….

  3. csongi szerint:

    Nagyon guszta és szuper jók a fotók!

  4. Mian szerint:

    Köszi csajok! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s