Gesztenyés muffin

10 dkg étcsokoládé
25 dkg gesztenyemassza
10 dkg puha vaj
2 e.k. rum
2 e.k. sárgabarack lekvár
5 dkg cukor
3 tojás
1 csip. só
5 dkg liszt
1 t.k. sütöpor
a tetejére:
tejszínhab
kakaópor, vagy fahéj
A sütöt elömelegíteni 175°-ra, a muffin sütöt kibélelni papírkapszlikkal.
A darabokra tört étcsokoládét göz fölött, vagy a mikróban felolvasztani, lehüteni. Amikor lehült robotgéppel összekeverni a gesztenyemasszával, a vajjal, a rummal, a lekvárral, a cukorral és a tojások sárgájával. A tojások fehérjéböl pici sóval kemyény habot verni, a lisztet összeforgatni a sütöporral. A tojáshab kb. 1/4-ét hozzáforgatni a gesztenyés masszához, lehet eröteljes mozdulatokkal is. Majd a többi tojáshabot is beleforgatni, de már nagyon óvatosan. Végül szintén fakanállal beleforgatni a sütöporos lisztet. A kész tésztát belekanalazni a kapszlikba és betenni a sütöbe. Kb. 30-35 perc alatt készre sülnek.
Ezek a muffinok elég tömények, ezért böven elegendö a tetejükre csak egy kevéske tejszínhab, amit fahéjjal, vagy kakaóporral is meg lehet szórni. (Stahl Judit receptje)

Reklámok
Kategória: Muffinok, sütemények | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Gesztenyés muffin bejegyzéshez

  1. trinity szerint:

    Ancsika, te tényleg csintalanka vagy: csínyeket követsz el-ellenem! Fel fogsz hízlalni menthetetlenül:OKi bír ennek ellenállni?????

  2. csongi szerint:

    Gyönyörűek és nagyon guszták mint mindig!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s