Hajtogatott házi zsemle

A Mindmegette Morzsáló blogján találtam erre a receptre. Próba – cseresznye alapon gondoltam kipróbálom.

2,5 dl tej
5 dkg vaj
2 teáskanál só
1 teáskanál cukor
2,5 dkg élesztő
45 dkg liszt

A tetejére:
12 dkg vaj

Minden hozzávalót a kenyérsütögépbe pakoltam, a gép dagasztott, (én közben palacsintát sütöttem). Dagasztás után kelesztötálban duplájára kelesztettem a tésztát. Lisztezett deszkára borítottam és kb. 1,5 – 2 cm vastagra nyújtottam. A legnagyobb poharammal (9 cm átméröjü) kiszagattam a zsemléket. Egy nagyon éles késsel mindegyiket megvágtam, de nem elvágtam. Megkentem olvasztott vajjal és a vágások mentén félbehajtottam a zsömiket. Tetejüket is lekentem vajjal és elömelegített sütöben pirosra, mosolygósra sütöttem öket.
Advertisements
Kategória: pékség, zsemle | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s