Medvehagymás füszerpaszta

Próbaképp kimentünk tegnap az erdöbe és már nem is reménykedtem benne, hogy találunk medvehagymát. Csodák csodájára még rengeteg volt, így dugig szedtük a kosaramat. Azért ez tetemes mennyiség amit nem lehet egyszerre felhasználni. Már régebben utánanéztem, hogy miként lehet tartósítani a vadfokhagymát. Eddig csak lefagyasztottam, illetve füszervajat készítettem belöle. Ma elöször próbáltam ezt az újabb módszert. Nagy elönye, hogy jól zárható üvegben akár 1 évig is eláll a hütöben és remekül használható bármilyen ételbe. Csak arra kell figyelni majd az ételek készítésekor, hogy ez a paszta sok sót tartalmaz, így majd a sóval csínján kell bánni.
NEM PESTO!!!!!!!!!!!

120 g medvehagyma
15 g só
100 ml olaj
A medvehagymát nagyon alaposan, többszöri, váltott vízben megmostam, majd a napon megszárítottam. A késes aprítóba pakoltam (háromszoros mennyiséget csináltam ma), rámértem a sót és az olajat, majd összeaprítottam, olyan pépesre, amennyire csak lehetett. Alaposan kimosott üvegbe zártam és eltettem a hütöbe. Ott vár a sorára, akár 1 évig is kibírja.
Advertisements
Kategória: medvehagyma | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

6 hozzászólás a(z) Medvehagymás füszerpaszta bejegyzéshez

  1. trinity szerint:

    Pedig olyan, mint a pesto:)))Végülis csak vmi magocska hiányzik belőle…akkor az lenne.

    Persze így is tökéletes és sokrétűbben lehet használni!!!

  2. Limara szerint:

    Épp most hozott a postás csomagot, egy kedves olvasóm küldött nekem 2 kiló medvehagymát :))

  3. Mian szerint:

    Marcsi, akkor nosza! 🙂

  4. KataKonyha szerint:

    Még tegnap készítettem valami hasonlót, csak ahol olvastam, nem voltak pontos mennyiségek. Ennyi sót valószínűleg nem raktam bele…szerinted tegyek rá utólag? Mondjuk csak 2 kisüvegnyire futotta a készletemből…

  5. Mian szerint:

    Kata! sztem tegyél! De úgy, hogy vedd ki az egészet az üvegböl és nagyon alaposan keverd össze, majd töltsd vissza! 🙂

  6. KataKonyha szerint:

    Köszi, holnap megcsinálom!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s