Krémsajtos brownies

Valami csokis finomságra vágytam, így elökaptam a Csokoládé könyvemet és ezt a receptet válsztottam ki. Igazán jó választás volt, mert rég sikerült ilyen finom süteményt sütnöm. Kicsit tömény, viszont egyáltalán nem száraz. 1-2 szelet garantáltan elég belöle. Pillanatok alatt elkészíthetö. Napamátka! Neked is szívböl ajánlom!

100 g vaj
200 g krémsajt (pl. Philadelphia)
3 csepp vanilia aroma
250 g cukor
2 tojás
3 e.k. kakaópor
100 g liszt
1 t.k. sütöpor
50 g pekándió v. dió

máz a tetejére:
50 g vaj
1 e.k. tej
100 g porcukor
2 e.k. kakaópor

A sütöt elömelegítettem 180°-ra. Egy lapos, négyszögletes, viszonylag kicsi (20 cm) tepsit kivajaztam és sütöpapírral kibéleltem. A krémsajtot, a vanilia aromát és 25 g cukrot fényesre, habosra kevertem, majd félretettem.
A tojásokat a maradék cukorral habosra kevertem, fehéredésig. A vajat felolvasztottam és elkevertem benne a kakaóport. A recept vízgöz fölött írja, de én a mikróban melegítettem fel a vajat és úgy kevertem el benne a kakaót. Így is müködött. A kakaós vajat a tojáshoz kevertem, majd beleszitáltam a sütöporos lisztet. Végül belekevertem a durvára vágott pekándiót is. A tészta massza felét a tepsibe simítottam, majd egy kanállal halmokat raktam a krémsajtból a tetejére. A maradék tésztával befedtem és elegyengettem a tetejét. 40-45 perc a sütési idö. A formában hagytam teljesen kihülni.
A mázhoz a vajat és a tejet felmelegítettem, majd simára kevertem benne a porcukrot és a kakaót. Áthúztam vele a tészta tetejét. Villával, vagy kanállal lehet a tetejét dekorálni és egész dió szemekkel díszíteni. 16 kis négyszöget vágtam belöle.

Reklámok
Kategória: sütemények | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

15 hozzászólás a(z) Krémsajtos brownies bejegyzéshez

  1. Garffyka szerint:

    Ez az a süti, amiről Agatha Cristie azt írta "édes halál" 😀 A sütőpapírt lenyagolathatom? 😀

  2. Limara szerint:

    Jaj, de szép! :)) Kaphatok belőle? :))

  3. Mian szerint:

    Garffyka, sztem könnyebben lehúzható és kezelhetö a süti.

    Limara! Persze! 🙂

  4. Chef Viki szerint:

    Te meg akarsz engem ölni :-))) Van itthon minden…

    Minden nap elhatározom, hogy másnaptól no vacsora, kis kajálás. Én hülye meg itt kószálok 😀

  5. tökmagi szerint:

    Mian:mennyi időre fagyasztottad le a fagyigép tartályát?

  6. napmátka szerint:

    Tényleg nagyon kedvemre való!:) Köszönöm az ajánlást! Be is szerzem holnap a hozzávalókat…

  7. csongi szerint:

    Én is kérnék! Nagyon guszta, nyammmiiii 😀

  8. duende szerint:

    De megenném most!

  9. Scofield szerint:

    hmmm, hát kezdem irigyelni a családodat. ennyi finomságot:)

  10. lúdanyó szerint:

    Jaj, nagyon gusztusos lett! 🙂

  11. Wise Lady szerint:

    Nahát! Ez nagyon jól néz ki! Biztos fincsi volt.

  12. alchri szerint:

    Ancsa ez csodaszép,ugyen nem láttam a képet a könyvben, de szerintem a Tiéd lekörözi!
    Lementem és lehet, hogy otthon megsütöm, ha nem, akkor itthon;)

  13. Mian szerint:

    Köszi mindenkinek! 🙂 Azon gondolkodom, hogy holnap sütöm a következö adagot… :)))) Majd meglátjátok, hogy nem lehet töle szabadulni, aki egyszer megsüti….

  14. Mian szerint:

    Tökmagi! általában 24 órára szoktam. Az a lényeg, hogy teljesen megfaggyon benne a folyadék!

  15. trinity szerint:

    Hűha, ezt elmentem -gyilkos egy süti-úgy értem, nem lehet tőle szabadulni:))) Ha már csokis-legyen jó tömény:)))

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s