Pórélabdácskák

Azt nem mondom, hogy nem egy pepecselös kaja, de megéri a fáradozást. Már annak, aki szereti a hagymát. Én speciel nagyon. Egy jó hús zsíros kenyeret, friss újhagymával nem adnék semmiért. De nagyon szeretem a rántott hagymakarikát is. Így nem kétséges, hogy a hagyma kistestvére, a póre is kedvenc. Ma este végre rászántam magam és megsütöttem. Príma vacsora. Csak egy baja van: nem lehet abbahagyni!

500 g póré
2 e.k. olivaolaj
5-6 e.k. zöldségleves
20 g vaj
20 g liszt
150 ml tej
1 tojás
liszt
zsemlemorzsa
petrezselyem a díszítéshez

A pórét megtisztítottam, nagyon alaposan megmostam és szeletekre vágtam. 2 e.k. olajat hevítettem egy serpenyöben és kb. 5 percig pároltam rajta a hagymát. Hozzáadtam a zöldséglevest és további 15-20 percig lassú tüzön dinszteltem.
A vajat felmelegítettem egy kisebb lábasban és a lisztet arany színüre pirítottam rajta, majd kézi habverövel folyamatosan keverve hozzáadtam a tejet. Azaz, besamellt készítettem. Folytonos kevergetés mellett 6-8 percig föztem. Közben füszereztem sóval, borssal és szerecsendióval. A párolt pórét összekevertem a besamellel és teljesen kihütöttem. A masszából diónyi golyókat formáltam, majd a szokásos módon, lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába paníroztam. Serpenyöben olajat melegítettem és kisütöttem a labdácskákat, amiket papírtörlöre szedtem, hogy a felesleges olajat leitassam róla. Tálalás elött megszórtam apróra vágott petrezselyemmel.
Advertisements
Kategória: elöétel, vacsora | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

12 hozzászólás a(z) Pórélabdácskák bejegyzéshez

  1. Tündér szerint:

    Ezek a labdácskák nagyon bejönnek! Guríthatnál ide párat:)

  2. trinity szerint:

    Ha gurul, akkor az ajtót nyitom ki, nem az ablakot:))
    Várom,mert nagyon tetszik!!!

  3. szepyke szerint:

    Imádom a hagymát! És teljesen igazat adok abban, hogy egy jó zsíroskenyér-hagymávalt ki nem hagynék! 😀

  4. Gyöngyi szerint:

    Tényleg macerásnak tűnik, de biztos nagyon finom lehet:) Erre is guríthatsz párat:)

  5. trinity szerint:

    Időközben eszembe jutott…Ezeket az ételeket a fősulin "ropogósnak" neveztük, és annyi változata van-hihetetlen finomak!!!

  6. Mian szerint:

    Gurítani sajna már nem tudok, mert mind befaltuk! 🙂

  7. Edit szerint:

    Ez nagyon tetszik!
    Biztos kiprobalom, de be is inditotta a fantaziamat!

  8. Chef Viki szerint:

    Bingó: ezek voltak a ropogósok, bizony! Besamel alap, bele jelleget adó anyag, bundáz, kisüt!

    Ez valami isteni fini lehet!!

  9. Chef Viki szerint:

    Ja! És tudod, milyen jó volt Prágában a sült húsos-hagymás zsír :-))

  10. Mian szerint:

    Edit! Mesélsz???? :))

    Viki! Nem tudom, de elképzelem! :)))

  11. KataKonyha szerint:

    Ez a poszt majdnem kimaradt nekem, pedig az ilyen labdákat imádjuk…póréval isteni lehetett!

  12. napmátka szerint:

    Ezeket nagyon szeretjük! Bármilyen zöldséges-bundázott fogást. Dupla adagot kérek!:)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s