Áfonya-Mascarpone parfé

Ez a poszt kicsit megkésve, a hétvégén vásárolt áfonyából készült és már réges rég meg is ettük. Nagyon finom, üdítö, krémes; pont olyan, amilyennek egy parfénak kell lennie.

1 vanilia rúd
125 ml tej
3 tojás sárgája
70 g cukor
300 g áfonya
250 g Mascarpone
2 t.k. vágott pisztácia
mentalevél

A vanilia rudat hosszában kettévágtam, magjait kikapartam. A rudat és a magokat is beletettem a tejbe es felföztem. A tojássárgákat a cukorral kikevertem, majd vízgöz felett habosra vertem. A vaniliás tejet rászürtem és tovább a vízgöz fölött addig vertem, míg sürü krémet nem kaptam. Kihütöttem. 250 g áfonyát pürésítettem. A mascarponét habosra kevertem, majd a kihült tojásos masszához adtam. A megmaradt áfonyából pár szemet félretettem a díszítéshez, a többit kicsit megvágtam és az áfonyapüréhez kevertem. Így kevertem bele a tojásos, mascarponés alapba. Egy négyszögletes formát kibéleltem folpack-al és belesimítottam a masszát. Mélyhütöben min. 4 óra szükségeltetik, de jobb, ha egy éjszakát hagyunk neki.
Az elkészült parfét felszeleteltem; vágott pisztáciával, áfonyával és mentalevéllel díszítettem.
Reklámok
Kategória: fagylalt, gyümölcs | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s