off poszt a brutalitásról

Tudom, azt ígértem, hogy most akkor jönnek szépen sorban a receptek. De ember tervez, Isten végez.

Sajnos az utóbbi idöben a média ontja ránk a különbözö brutalitásról szóló híreket. Mindíg elszörnyedek, amikor ilyeneket hallok és gondolom ezzel nem vagyok egyedül. Föleg azok a hírek ráznak meg, amikor iskolás gyerekek követnek el ilyeneket. Sajnálom a gyerekeket, a szülöket és mindenkit, aki érintett a dologban. Soha nem gondoltam arra, hogy egyszer én is érintett leszek ilyen szörnyüségben. A kisfiamat a héten nagyon megverték az iskolában. Ököllel verték az arcát. Amikor megláttam azt hittem belehalok. Ezt az érzést azt hiszem egy anyának sem kell részleteznem. Az állán jókora seb! éktelenkedett, az arca bekékülve, a szemöldöke megrepedve. Tette mindezt, egy 3. osztályos, 8 éves iskolatársa. Azért, mert nem akarta, hogy az én fiam is csússzon az iskolaudvaron lévö szánkópályán. Persze, hogy csúszott, aztán jött a verés, brutálisan. A többi gyerek meg csak állt és nézte. Végülis a felügyelö tanár mentette meg a további ütlegtöl a fiamat. De addigra már kapott rendesen. A felháborodást, amit érzek nem tudom szavakba önteni. Természetesen elvittem Maxot orvoshoz, készült látlelet és hivatalos útra terelödik a dolog. Beszéltem a fiúval is, aki ezt tette, de nem hiszem, hogy sok foganatja lenne. Megmondtam neki, hogy, ha mégegyszer a fiam közelébe megy ki fogom hívni a rendörséget. Azt válaszolta, hogy akkor mi van!? Szerencsére a tanárok és az igazgató támogatnak – még jó, hogy! Feltettem nekik is a kérdést, hogy 2 év múlva ez a gyerek pisztollyal vagy szamurájkarddal jön-e majd az iskolába!? Azt nem mondom, hogy sajnálom ezt a fiút, csak szomorúságot érzek a düh mellet. Mert alapvetöen ö sem született rossznak, csak ilyen példát lát, ilyen nevelést kap. Egyértelmüen a szülöket teszem felelössé. Amikor egy 8 éves gyerek pontosan tudja hová kell ütni, ilyen erövel, majd a piaci légy szemtelenségével válaszolni egy felnött szavaira, az túl megy mindenen. Sajnos a tanárok sem tudják megfékezni. Hová tart a világ? És hová meneküljünk elöle?

Reklámok
Kategória: ez + az | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

18 hozzászólás a(z) off poszt a brutalitásról bejegyzéshez

 1. erika szerint:

  Óh:(((( Ez borzalom! Hívlak ma! Puszi Max feje búbjára!

 2. ChefViki szerint:

  Atyaságos úristen… Elborzadva, hitetlenkedve és sírva! szoktam nézni a híradásokat, amik innen-onnan kiderülnek, hogy mennyire brutálisak a gyerekek egymással. Eleddig kamaszokról szóltak a híradások, most meg már 8 évesek is??? Édes jó istenem… Szegény kicsi miniMax, és szegény ti… Iszonyatos, s talán nem is a testi fájdalom fáj jobban 😦
  Épüljetek fel minden értelemben minél előbb, s ha lehet, adjatok hangot minden fórumon ez ellen, mert ennek nem szabad még egyszer előfordulnia!
  Jézusom… Nem találok szavakat…

 3. trinity szerint:

  Ancsi,
  még így is, hogy már tudom, így is iszonyú újra elolvasni. Rettenetesen sajnálom:(((((((((
  Puszillak titeket!!!
  Remélem az a fiú már nem túl sokáig jár ebbe a suliba. Ez a minimum.

 4. Mónika szerint:

  Rettenetes, ami történt. Iskolában dolgozom és tapasztalom, hogy az agresszív gyerekek száma folyamatosan növekszik. De csak meg kell nézni az ilyen gyerekek szülői hátterét. Ma az menő, aki nem ír házit, aki a tanárral pofátlan, aki 10 évesen már “jár” valakivel. Tehetetlennek érezzük magunkat.
  Kívánom hogy gyógyuljanak be a sebeitek lelkileg testileg egyaránt!

 5. Kata szerint:

  Emlékszem, amikor iskolás voltam (mondjuk jóóó régen volt…) a gyerekek tök fegyelmezettek voltak, ha a tanár rájuk nézett, már mindenki vigyázzban állt vagy ült. Az akkori nagy csínytevések manapság nevetséges semmiségek lennének… A szülők akkor még szerintem kevésbé hibáztatták a tanárokat, nálunk otthon az volt a módi, hogy a tanárnak mindig igaza van; persze utólag kiderült, hogy a szüleim nem mindig gondolták így, de nekem ezt mondták, mert úgy gondolták, így kell látnom. Manapság nem így van, azt hallom az anyukáktól, hogy az a “hülye tanár” már megint ezt meg ezt mondta-csinálta… Ezt tartom a dolog egyik részének. Meg iszonyú nagy a média felelőssége, folyton rossz példát mutatnak a tévében, nehéz lehet megakadályozni egy elfoglalt szülőnek, hogy a gyerek ezeket lássa. Utána meg néhányan példát vesznek róla…

  Nagyon sajnállak benneteket Max esete miatt. Nyilvánvalóan akkora szeretetben nevelitek, hogy neki meg sem fordult a fejében, hogy így járhat. Küldök sok gyógypuszit a fejére, szeretgessed sokat, hogy mihamarabb halvány emlékei legyenek erről. Neked pedig a lelkedre küldöm, mert egy anyának valószínűleg tovább fog tartani feldolgozni:(((

 6. Wise Lady szerint:

  Sehová sem fogsz tudni menekülni. A fiainknak már egyértelműen egy ilyen világban kell leélniük az életüket. Ez a társadalmi berendezkedés következménye. Nekünk felháborító, de az eggyel alattuk lévő korosztályban ez az általános. A tinik között pedig ez a törvény. Szinte semmit sem kell tudniuk és tanulniuk, illemre való oktatás és késztetés nincs, tv, számítógép, erőszakos filmek, játékok. A példaképek, híres emberek nem tudósok, művészek, sportolók, hanem kurvák, drogosok. Európába más kultúrák áramlanak, éreztetik hatásukat, az európai emberek száma pedig egyre csökken.
  Nagyon sajnálom, ami történt, együttérzek, én is el vagyok keseredve, milyen sors jut majd a 10 éves fiamnak.

 7. Limara szerint:

  Nem értek egyett azzal, hogy a gyerekeinknek ilyen világban kell élniük. A gyerekeinket mi neveljük, mi mutatunk, vagy nekünk kellene mutatnunk erkölcsi példát. A gyerek azt a mintát követi, amit otthon lát. Ha a tv-ből, médiából veszi a követendő példát, akkor otthon nagy baj van. A mi gyermekeink miért nem így viselkednek? mert mi törődünk velük, mert leülünk és megbeszélünk velük mindent, ami a médiából rájuk zúdúl. Csak mi szülők tudunk fellépni a gyerekeink védelmében és az ilyen szülőkkel szemben. Az én kisfiam oszt.társai között is van nem egy, aki azt hallja otthon, hogy a tanár ilyen szemét, meg olyan szemét. A szülő biztatja otthon a gyereket, ha véletlenül meglök valaki, te lökd le a lépcsőn, saját fülemmel hallottam. Beírattam még ovis korában aikídózni, de nagyon jól tudja, hogy csak azért használhatja az ott megszerzett tudást, hogy leszerelje azt, aki megtámadja.
  Sajnálom, hogy a kisfiadnak ezt kellett átélnie. Őszintén remélem, hogy sikerül vele megértetni, feldolgoztatni és lelki sérülés nélkül gyógyulnak be a sebei. Puszi neki, neked meg sok erőt, ne hagyd annyiba!

 8. ancsika1 szerint:

  Marcsival értek egyet én is. A mintát a gyerek otthonról hozza. Talán épp ennek a levét issza az én fiam is, mert mindíg azt súlykoljuk bele, hogy nem szabad verekedni. Sajnos ez most abban mutatkozott meg, hogy nem ütött vissza, mert nem szabad!!! Pedig paralel azt is mondogatom neki, hogy megvédeni meg kell magad, de nem teszi. 😦 Kegyetlen farkastörvények vannak kialakulóban és én ettöl nagyon félek.

 9. Nóri szerint:

  Aztaaa! Már ilyen kicsik között is előfordulnak ezek a dolgok?! Igen, mindent otthonról hoz a gyerek. Sajnos ezeknél a mentálisan elhanyagolt gyerekeknél nincs mit tennie egy kívülállónak, mert az alapok, az értékek már bele vannak égetve. Beszélhet szépen a nevelő, vagy szankcionálhat, ha együtt nevetnek a szülők a gyerekkel a tanáron vagy esetleg otthon nem is nagyon látják egymást, nem is jut el semmiféle információ anyuékhoz. Elképesztő világot élünk és túl korán kellett ezt megtapasztalnia a gyerkőcnek! Nagyon sajnálom a fiacskádat és téged is, és halkan jegyzem meg, kicsit a bűnöst is. Ahogy írtad, nem genetikailag van így kódolva, hanem ezt tették vele a szülei:( Ha belegondolok, nagy szerencsém van, hogy a 15 évesemet egyelőre megkímélte a sors ezektől az atrocitásoktól.
  Remélem, mihamarabb begyógyulnak a sebek!

 10. csongi szerint:

  Szörnyű volt olvasni, nagyon sajnálom! Teljesen átérzem a dolgokat az én Mátém sem hajlandó megvédeni magát. Sírva mondja, hogy nem tud verekedni! Ő egy tiszta lelkű, mindenkiben a jót látó gyerek, sajnos nem tudunk rajta változtatni. Abban reménykedünk, hogy majd később jobban a sarkára áll. Remélem!

  A Gergő iskolájában az egyik másodikos gyerek ellopta az apja bicskáját (naná, hogy kisebbségi) és azzal fenyegetett meg egy elsős kisgyereket. Természetesen behívták a szülőket, igazgatói intő lett a vége, de hova tartunk? Ide elég sok roma kisgyerek jár, de érdekes hogy mindig velük van a gond. Nem törődnek velük a szülők. A Gergő egyik kis osztálytársa suli után a kocsmában tölti az időt estig, Anyuka is iszik. Szörnyű. Én egyébként nagyon sajnálom ezeket a gyerekeket.

  Nektek mielőbbi gyógyulást, testileg-lelkileg! Puszillak Titeket! ♥

 11. duende szerint:

  Remélem, Max meggyógyul mielőbb – nem csak fizikailag. Sajnálom Ancsika. 😦

 12. Nóri szerint:

  Csongi, tudom, ez a mai világban nem divat és nem feltétlen célravezető, de én bizonyos szempontból boldogabb vagyok, hogy a fiam is pozitívan nyit az emberek felé, úgymond széplelkű, jószívű és kedves gyerek. Más kérdés, hogy mire megy vele, hiszen ezzel együtt jár, hogy ugyanolyan naiv, mint az anyja, aki lépten-nyomon hagyja magát megvezetni és akiről lehúzható az utolsó bőr is. Ennek ellenére hiszem, hogy a jóság “kifizetődő” és hosszú távon mindenki azt kapja az élettől, amit másoknak ad. Lehet, hogy jól kicsesztem Benivel, hogy ilyen anyja van, de ha szeretném, sem tudnám másra nevelni, hiszen hiába mondom neki hogy milyen “okosan” kellene élni, ha mást lát itthon.

 13. Aniko szerint:

  Sajnàlom ami tortènt ANcsika,
  Limaraval teljesen egyetèrtek, a gyerekek nagy rèsze egèsz nap egyedul van, tèvèt bàmul, a tèvè tele van elkèpesztoen buta ès eroszakos musorokkal.
  A szuloknek nincs ideje meg ereje a gyerekekkel foglalkozni, sokkal konnyebb oket a tèvè elè leultetni.A tanàrok is szerintem màsok mind az èn idomben ,most a tanàrok ha a gyerek rendetlenkedik irnak az uzenofuzetbe ès ennyi.
  De oket sem hibàztatom, van olyan szulo aki feljelenti a tanàrt ha megbuntetik a gyerekèt.
  Minket mèg a sarokba àllitottak vagy kikultek az osztàlybòl, ez volt a buntetès.Ràadàsul sok gyerek nagyon rossz pèldàt làt otthon..

 14. busalány szerint:

  szia drága barátosném!!!!!!!! elszörnyülködve olvasom ami maxal történt ,szegény gyerek.és ilyenkor hol vannak a tanárok?az én fiam is a multkor egyik osztálytársa belelökte a sárba elsö ora után szegény gyerek sehová se tudott menni mert száritoták a ruháit.elözöleg meg a gyerek ugy ellökte hogy beverte hátul a busiját és hát persze tanár ilyenkor a közelükbe sincs.puszilom max buksikáját na meg persze téged igérem többször jelentkezem mert ugyanis dolgozni készülök ki németországba

 15. gesztenye szerint:

  Ancsika!

  El vagyok borzadva, felháborító. Ha megnéznéd a szülői indíttatást, valószínű nem úgy nevelkedik ez a gyerek, mint a Te kisfiad!
  Nehéz lesz túl lenni rajta, hosszú időbe kerül, de szeretettel menni fog, amiben nálatok nincs hiány.
  Nagyon sajnálom és kívánom, hogy ismét bizakodva menjen az iskolába a kisfiad!

 16. Karulino szerint:

  Ami azt illeti magam is félek, hogy egyszer ilyen emberrel hoz össze a sors, mert én még a számháborúban is a menekülős és nem a támadós fajta voltam. Ha menekülsz, akkor meg még többet kapsz. Sajnos néha a döbbenet az, amiért nem üt vissza az ember, de persze ez nem bíztató. Nálunk is hónapokig szólt a hír, egy 6-8 éves gyerekről, aki rettegésben tartotta a Nyugati aluljárót, mert késsel rabolt ki embereket. És ha bezárták intézetbe, kiszökött. Mi kell ahhoz, hogy egy ekkora gyerek embereket fenyegessen, bántson, hogy találékonyan szökjön ki intézetekből? Iszonyat. De ez a mai világ, és sajnos, ha nem alkalmazkodunk, akkor végünk.

 17. sedith szerint:

  Húúú, én csak most olvasom… Nagyon sajnálom, Ancsika, okosakat nem tudok mondani, de nagyon szomorú vagyok én is a dolgok ilyetén állása miatt.:( Remélem, azóta a sebek begyógyultak és lelkileg is kezdtek helyrerázódni mindannyian!

 18. Latsia szerint:

  Jézusom én még csak most olvasom….ez borzalom….szegény Kisfiad!!!!:-(((
  Remélem azóta már jobban van, és kívánom, hogy minél hamarabb felejtse el ezt a szörnyűséget a kiséletéből és távolítsák el a “verőlegényt” az iskolából.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s