Eper-túró torta

Ajánlom azoknak, akik  még kezdök a konyhában és azoknak is akik profik, viszont kevés idejük van valami finomat készíteni. 1 óra alatt lazán kész lehet vele mindenki ( a hülési idöt nem számoltam bele!)

Nagyon mutatós, finom krémes, gyümölcsös. És nyakunkon a tavasz; jön az eperszezon.

Kép

 

A piskótához:

2 tojás

2 e.k. víz

80 g cukor

1 cs. vaniliás cukor

50 g liszt

1 t.k sütöpor

40 g darált mandula

 

A krémhez:

250 g tejszín

1 cs. vaniliás cukor

1 cs. habfixáló

50 ml zsíros tej

1 cs. eperízü túrókrémpor (Quarkfein)

250 g krémes túró (Lidl-s)

 

kb. 100 g eper

porcukor

 

Kibéleltem egy 26 cm-es tortaformát papírral és a sütöt elömelegítettem 160°-ra (légkeveréses)

A 2 tojást 2 evökanál vízzel a habverö legmagasabb fokozatán 1-2 perc alatt habosra kevertem. Hozzáadtam a cukrot és a vaniliás cukrot és további 2 percig kevertem. Beleforgattam a sütöporos lisztet és a mandulát, majd a tortaformába öntöttem a masszát. 15-18 perc alatt készre sütöttem. A formában hagytam teljesen kihülni. Amikor kihült a sütöpapírt könnyedén lehúztam, a piskótát tortatálra fektettem.

A krémhez a tejszínt a vaniliás cukorral és a fixálóval kemény habbá vertem. A krémport a tejjel alaposan kikeveretem és hozzádolgoztam a túrót is. Végül beleforgattam a tejszínt, óvatosan, hogy ne törjön össze. Nyomózsákba töltöttem és apró halmokat nyomkodtam a piskóta tetejére. Az epret megmostam, megtisztítottam, majd feleztem, negyedeltem és a krém tetejére rakosgattam. Megszórtam porcukorral. Tálalás elött mindenképp hütöben pihentessük!

 

Kép

Kategória: Uncategorized
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s