Elkezdtem a szokásos, éves fogyókúrámat. Ilyenkor a legjobb, szerintem, mert rengeteg már a friss zöldség és gyümölcs. Viszont ennek ellenére majd megveszek az édességért. Sokkal kevesebbet sütök – reklamál is a család! – mert, ha kész a süti, akkor bizony elcsábulok. Azt pedig nem szeretném, mert nem érem el a kitüzött célt. Néha-néha engedélyezek magamnak valami nyalánkságot, mert az önsanyargatásnak nem látom értelmét. Így született, kényszerböl a tegnapi édesség, ami nem sok cukrot tartalmaz. Lelkiismeretfurdalás nélkül kanalaztam be én is egy edénykével. Mennyei volt!
250 g eper
1 szál rebarbara
1 citrom reszelt héja
1 vaniliarúd kikapart magjai
foly. édesítöszer (ízlés szerint)
2-3 e.k. étkezési keményítö
80 g hideg vaj
80 g nyers, barnacukor
80 g mandulaliszt
csipet só
80 g teljeskiörlésü, barnaliszt
Az epret és a rebarbarát megmostam, megtisztítottam, majd apró kockákra vágtam. Ráreszeltem a citromhéjat, rálocsoltam az édesítöszert, hozzáadatam a vaniliamagokat és elkevertem a keményítövel.
Höálló formákba (4 db) kanalaztam a gyümölcsöt. Elkészítettem a morzsát. A vaj kivételével mindent összekevertem egy tálban, majd a hideg vajat is nagyon apró kockákra vágva hozzáadtam. A robotgép spirálos karjával elkészítettem a morzsát és gyümölcs tetejére szórtam. 175°-ra elömelegített sütöben addig sütöttem, amíg a teteje pirulni nem kezdett, illetve amikor a gyümölcs már szemmel láthatóan “rotyogott” az alján. Pillanatok alatt elkészült és nagyon ízlett.
nyamnyam 🙂 ez nekem is kedvemrevaló lenne. de bánom, hogy az elöbb nem vettem rebarbarát, pedig szemeztem vele:(
Nokikám még nem késtél le semmiröl!!! Van eper is és rebarbara is! 🙂
Verhetetlen találkozás, nálam is most sül egy. 🙂 Gyönyörűek a képek is! :))
Marcsi köszi! 🙂
Jaj de jó, hogy végre!:)
Szia!
Ezt a morzsát hogy kell elkészíteni?
köszi
Andi
Andi! fent olvashatod:
a vaj kiv´telével minden összekvertem (liszt, mandula, cukor, só) majd bele a vaj és a robottal morzsát kevertem
Remélem sikerülni fog! 🙂