Kedves Olvasóim! – persze, ha van még egyáltalán valaki, aki erre téved.
Ezt csakis magamnak köszönhetem, -ha kivonultam a köztudatból és/de sok havi kimaradás után újra posztolok. Sok minden készült ebben az idöszakban is a konyhámban, de közzétenni nem tudtam (majd szépen mindent sorjában) Ma viszont sütöttem egy nagyon finomat és azt gondaltam kár lenne érte, ha nem tenném közkinccsé. Történt ugyanis, hogy nálunk a pékségben piacra dobtak egy újfajta süteményt – Anyukám szerint valami isteni! Na jó! én is megkóstoltam, (bár kemény diétát tartok) ha nem kóstóltam volna meg, akkor nem tudtam volna, hogy milyen ízt keressek. Ez pedig a spanyol vaniliás szelet. Nálunk a vasárnap nagyon ritka, hogy ne kerüljön nasi az asztalra. Ez mostanában nekem elég nehéz, mert megsütöm ugyan, de pokoli eröfeszítésembe kerül, hogy ne egyek belöle. Hatalmas a kísértés – de én egy jellem vagyok 🙂 Szóval ma közkívánatra született a döntés, hogy süssek ilyen süteményt. Hamar beleegyeztem, mondván, hogy a neten biztos fenn van a recept, gyerekjáték lesz. De hosszas keresgélés után sem leltem még hasonlót sem, így improvizáltam és a siker nem maradt el. Annyi biztos volt, hogy a sütemény alapja egy straciatellás kavart sütemény, aminek a közepében lágy vaniliás krém öleli körbe a meggyszemeket, a teteje pedig ropogós vajasmorzsa, csokival spriccelve. Nem is volt ezt nehéz kitalálni. Nézzétek csak:
A recept:
2 csésze olaj
2 csésze cukor
3 csésze liszt
1 csésze ásványvíz
1 csésze csokidara
4 tojás
1 cs. sütöpor
1 tk. vanilia kivonat
(egy csésze kb. 2 dl)
1 cs. vaniliás pudingpor
pici cukor
1/2 l tej
2 maréknyi magozott meggy
A morzsához:
60 g puha vaj
50 g cukor
100 g liszt
50 g tortabevonó csokoládé
Legelöször elkészítettem a vaniliás pudingport, hogy legyen ideje kihülni, míg a sütit készítem. Ezt nem részletezem, remélhetöleg nem fog problémába ütközni a puding elkészítése! 🙂
A süteményhez valókat egyszerüen, gyorsan robottal összekevertem, kivéve a csokidarát, mert azt csak a végén adtam hozzá, hogy ne törjön össze. Kivajaztam és kiliszteztem egy közepes méretü tepsit és a tészta felét belesimítottam. Az idöközben kihült pudingból evökanállal halmokat raktam a tészta tetejére és rászórtam a meggyet. Betakartam a tészta másik felével. A morzsához a puha vajat és cukrot robottal habosra kevertem és kanalanként adtam hozzá a lisztet. Percek alatt kész. A morzsát a tészta tetejére szórtam. 180°-os, elömelegített sütöben kb. 45-50 percig sütöttem. Hagytam teljesen kihülni és akkor egy kanál segítségével olvasztott csokit fröcsköltem rá. Hosszúkásra szeleteltem. Ugye, milyen egyszerü? és nagyon finom!
Ancsika drága!
Én járok erre és nagyon örülök, hogy itt vagy. Finomat sütöttél, remélem most már többet látunk :-))
de örülök Neked Gesztike!!!! 🙂 Köszönöm szépen és tök jó érzés, hogy nem vagyok egyedül! 🙂
Szia Ancsika!
Igen én is szoktam erre tévedni, nagyon örülök, hogy ujra itt vagy!!!!!!!
A süti biztos nagyon finom lehet.
hat pedig en is gyakran jarok nalad…orulok, hogy vissza vagy… 🙂 Adri
Èn pedig annak örülök, hogy azért csak be-betéved valaki! 🙂 Köszi!
Kedves Ancsika!
Én is be szoktam nézni hozzád,nagyon örülök neked(-ismeretlenül).Nagyon tetszik az oldalad és
nagyon guszták a receptek is!Teréz
Kedves webmester,
Észrevettük, hogy sok finom receptek talállhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, http://www.osszesrecept.hu/ ahol a felhasználók válogathatnak több mint 85 000 összegyüjtött receptek közül. Az oldalon szintén talállható egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, mi indexeljük a recepteket, és a felhasználók ezután receptjeidet könnyen megtalállják a keresőnk segítségével, majd a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra. Tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.
Osszesrecept.hu testvéroldalai megtalállhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.
Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szivesen segítünk bármivel.
Üdvözlettel,
info@osszesrecept.hu
Örülök, hogy visszatértél , várom az új alkotásokat!
Szia Ancsi! Nagyon szuper az oldalad, a képek nagyon szépek, igényesek és persze finomak lehetnek, csak ugy sugárzik róluk! 🙂 Én Spanyolországban élek közel 10 éve, de sosem találkoztam ilyesmi jellegű süteménnyel, persze nagyon guszta, de elárulod miért lett ez a neve? 🙂 Nagyon sok spanyol sütit készítettem már, nagyon finomak. A receptben található csésze kikifejezés mit takar, mekkora csészére gondoltál? Gondoltam elkészítem, nagyon fincsin néz ki 🙂 Köszönöm szépen és további szép napot és sütőgetést kívánok! Szandra 🙂
Nagyon guszta a sütid,de nem sok egy kicsit a fél liter olaj?Hétvégén lehet hogy kiprobálom.üdv.bobe