Legelöször köszönöm a türelmeteket, hogy ilyen sokáig vártatok rám. Valahogyan az utóbbi napokban kifolyt az ujjaim között az idö. Mindennap terveztem, hogy : “na, akkor ma mindenképp teszek fel receptet” – de idöm aztán nem maradt a megvalósításra. Össze is gyüjtöttem a 2 hét alatt pár közzétételre váró finomságot. Kezdeném a sort a stifadóval, ami egy hagyományos görög, paradicsomos, hagymás étel. Nagyon hajaz a mi marhapörköltünkre, viszont mégis teljesen más. Érdemes mindenképp kipróbálni, mert fantasztikus az ízvilága. Puha, friss fehér kenyérrel valami mennyei!
450 g darabos paradicsomkonzerv
150 ml húslé
2 e.k. olivaolaj
450 g salotta hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 kg marhacomb
1 ág rozmaring
1 babérlevél
vörösbor (vagy borecet)
só, bors
1/2 t.k. fahéj
1/2 t.k. szerecsendió
6-10 szegfübors
A darabos paradicsomot a húslével pürésítettem. Meghámoztam a hagymákat, felhevítettem az olajat és a hagymákat kb. 8 perc alatt aranybarnára pirítottam. Kiszedtem a hagymákat egy tányérra és a visszamaradt olajon a felkockázott húst részletekben megsütöttem. A húst is barnára kell pirítani, ezért kell reszletekben sütni. Ha egyben tennénk bele a húst a serpenyöbe, akkor csak elszürkülne és levet eresztene; ezt az idöt nem lehet elspórolni! Amikor az összes hús megpirult, visszatettem az összes húst és a hagymát is a serpenyöbe, felöntöttem a paradicsomos lével, füszereztem, majd teljesen puhára föztem.
de jó, hogy itt vagy megint! a görög stifadótz pér éve én is elkészítettem már. tényleg nagyon finom volt! valami miatt azonban meg is feledkeztem róla, jó, hogy eszembe juttattad!
Noki! örülök, hogy örülsz nekem! 🙂 Nekünk is nagyon bejött!
Noki! örülök, hogy örülsz nekem! 🙂 Tényleg nagyon finom; nekünk is nagyon bejött
Nagyon szeretem a marhapörköltet, vörösborosan.. A szegfűszeget valahogy nem tudom párosítani vele.. A fotók szépek, mint mindig:)
Gyöngyikém! merj kockáztatni és nem fogsz csalódni. Nekem is fura volt elsö olvasatra, de a végeredmény frenetikus. Kicsit olyan, mintha vadat ennél 😉
Üdv. újra! Jó ismét látni egy remek receptet, szép fotóval. Nem főztem még stifado-t, ritkán eszünk marhát. Gyengén ebédeltem, megyek keresek valamit, mert nagyon megéheztem a látványtól.
Thrini! 🙂 (mi van a fotómasinával???)
Isteni ez Ancsika! El is mentettem a receptet magamnak! 🙂
Bízom benne, hogy nem fogsz csalódni!
Ezek a képek már megint. Csak egy kis nokedli és én már jól vagyok, köszönöm. Vagy, az nem illik hozzá?
háááááát! akkor inkább krumpli. Vagy csak simán kenyér. Bár ezt a nokedli sem tudja elrontani.
Ha azt mondom, megkívántam-az semmi ahhoz képest, amit érzek:))))
Ancsika!
Én is megfőztem még tavaly, csak nem tudtam lefényképezni, nem volt rá lehetőség, tudod jöttek a vendégek :-)))
Nagyon guszta és nagyon finom!
Uh, de jól is néz ez ki!
Szia! A fotók természetesen gyönyörűek, a receptet mentettem.